Mayıs papatyası mide şişkinliğine çok iyi gelir yarım tatlı mayıs papatyası orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır ve yarım dakika (30 sn ) demlendikten sonra süzülür günde 2 3 bardak taze demlenmiş çay sıcak olarak yudumlanır her bardağa yarım veya 1 tatlı kaşığı isveç şurubu eklenebilir, eğir kökü de mideye birebirdir .Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış eğir kökü bir bardak soğuk suda 10 12 saat demlendirildikten sonra ılıklaştırılır ve süzülür her öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yudum eğir kökü çayı içilir.Sıcak çay önceden ısıtılmış bir termosta muhafaza edilebilir .
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum:
Yorum Gönder